- leiderschap en zelforganisatie - 

Echte leiders gezocht

Dit is het door mij ontwikkelde model voor leiderschap in dynamische en wendbare organisatiestructuren. Het onderwerp van mijn Dissertation tijdens mijn recent afgeronde MBA. 

Het wordt voor een organisatie in deze tijd steeds belangrijker wendbaar te zijn. Met hiërarchische managementstructuren kunnen organisaties niet inspelen op een steeds sneller veranderende omgeving. Daarnaast kiezen mensen in het huidige participatie-tijdperk een baan niet meer alleen om financiële redenen. Eigen verantwoordelijkheid en autonomie zijn belangrijke kernwaarden. Organisaties die meer betekenis en meer bezieling willen brengen in hun organisatie kiezen voor een vorm van zelforganisatie. Dit vraagt een uitdaging van de leiderschapsstijl. Zelforganisatie betekent namelijk niet dat er geen leiderschap meer nodig is, integendeel!

Maar hoe ziet de ideale leiderschapsstijl er dan uit? Wat zijn de randvoorwaarden? Wat zijn de belangrijkste aandachtsgebieden van een leider in de verschillende fasen van zelforganisatie? En hoe kan een leider dit invullen zonder zijn/haar authenticiteit te verliezen?

Momenteel schrijf ik hier een boek over. Geïnteresseerd? Laat het mij weten via een like/comment. Dan houd ik je op de hoogte.

Lydia